Pikantna przystawka z ostrą papryką z warzywami

Pikantna przystawka z ostrą papryką z warzywami

Konstanca 28 sierpnia 2020 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałPikantna przystawka z ostrą papryką z warzywamiPikantna przystawka z ostrą papryką z warzywamiPikantna przystawka z ostrą papryką z warzywamiPikantna przystawka z ostrą papryką z warzywami Do przepisu

Mój mąż bardzo lubi różne pikantne przyprawy. Na zimę zawsze pakuję kilka słoiczków różnych warzyw.

Złożoność: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 30 minutGotowanieKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyNowy RokBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 10 PORCJIostra papryka 1kgpomidory 2 kgpapryka czerwona lub żółta 0,5 kgczosnek (średnie główki) 2 szt.cukier 100 grsól 1 łyżka.rafinowany olej słonecznikowy 200 mlocet 9% 50 mlmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz czosnek i usuń nasiona ze słodkiej papryki. Warzywa umyć i osuszyć.

Krok 2

Pomidory i paprykę pokroić w kawałki, zmielić w maszynce do mięsa, a następnie przetrzeć przez sito, aby usunąć nasiona i skórkę.

Krok 3

Wlać przecier pomidorowo-paprykowy do rondla, dodać cukier, sól, olej roślinny. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 20 – 30 minut.

Krok 4

Drobno posiekaj czosnek. Do sosu pomidorowo-paprykowego dodać posiekany czosnek i czarny pieprz, dodać ocet i ponownie zagotować. Gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Blanszuj ostrą paprykę przez 5 minut. Całe strąki ostrej papryki układamy warstwami w przygotowanych gorących słoikach i zalewamy gorącym puree warzywnym.

Krok 6

Zwiń słoiki z pokrywkami i umieść je w ciepłym kocu. Przechowywać do całkowitego ochłodzenia.

UWAGA DO GOSPODARKI

Papryki słodkiej nie trzeba siekać, wystarczy pokroić ją na długie kawałki. Zblanszuj go również, podobnie jak ostrą paprykę, i ułóż warstwami, na przemian z pieprzem gorzkim i zalewając przecierem pomidorowym z czosnkiem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja