Pikantna przystawka grzybowa

Pikantna przystawka grzybowa

Strefa 22 stycznia 2013 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmałe pieczarki – 1,5 kgczerwona cebula – 1-2 szt.świeży majeranek (można zastąpić suszonym) – kilka gałązekczosnek – 3 ząbkiliść laurowy – 1-2 szt.ziele angielskie – 3-4 groszkiocet winogronowy (4%) – 250 mlsól – 1,5 łyżki. l.olej roślinny do smakuświeże zioła Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę pokroić wzdłuż na 4-6 kawałków. Do słoika włóż obrane grzyby, cebulę, czosnek i majeranek. Zagotować 0,5 litra wody z liściem laurowym, pieprzem i solą. Wlać ocet i ponownie zagotować. Zalać wrzącą solanką grzyby. Ostudzić i przechowywać w lodówce przez kilka dni. Podczas serwowania polej ulubionym olejem roślinnym i posyp drobno posiekanymi świeżymi ziołami.

UWAGA DO GOSPODARKI

Im dłużej przystawka jest podawana, tym jest smaczniejsza.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja