Pikantna przyprawa

Pikantna przyprawa

gastronomia 12 października 20100,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 250 Gotowanie: 15 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 250 PORCJIsól – do smakuduże rodzynki bez pestek – 2 łyżki. l.jabłka – 2 szt.słodka papryka żółta lub zielona – 2 szt.sok z cytryny – 1 cytrynacukier – do smakuostra czerwona papryka (mielona) – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka umyj, obierz i pokrój na 4 części. Usuń rdzeń. Paprykę słodką umyj, przekrój na pół, usuń nasiona. Miąższ włóż do durszlaka i zalej wrzącą wodą. Rodzynki opłukać, zalać gorącą wodą, odstawić na 10 minut.

Krok 2

Drobno posiekaj jabłka, paprykę i rodzynki. Przełóż do miski, dodaj ostrą paprykę, sok z cytryny, sól i cukier do smaku. Wymieszaj i przechowuj w lodówce. Przyprawę można podawać do ciepłych i zimnych mięs, drobiu i ryb.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja