Pikantna kapusta w stylu azjatyckim

Do przepisu

Młoda kapusta gotowana po azjatycku jest dobra sama w sobie jako przystawka. Zalecamy jednak podawać z nim tłuste mięsa, np. wieprzowinę.

Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 2 godzinyGotowanieMarynowanieKuchnia azjatyckaKolacjaKolacjaSałatkaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJI1 główka młodej kapusty2 gorące czerwone chilli1 duży pęczek kolendry z korzeniami4 cm świeżego korzenia imbiru8–10 liści limonki kaffir100 ml octu ryżowego lub białego wina40 g cukru2-gwiazdkowy anyż1 łyżka. l. sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kapustę pokroić w kwadraty o boku 3 cm, dodać sól i wymieszać rękoma.

Krok 2

Grubo posiekaj chili, łącznie z nasionami i błonami. Obierz i posiekaj imbir.

Krok 3

Odetnij łodygi i korzenie kolendry (liście zachowaj do podania) i dokładnie spłucz, aby usunąć piasek. Osuszyć i drobno posiekać. Rozerwij liście limonki na pół, usuwając środkową żyłkę.

Krok 4

Wszystkie składniki oprócz kapusty połączyć w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez 1 minutę.

Krok 5

Wrzącą marynatą zalać kapustę i wymieszać. Ostudzić i wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać do tłustych mięs.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: „Gastronomia” #ocet winny #kolendra #imbir #limonka kaffir #sałatki #gotowanie #marynowanie #papryczki chili #obiad #lunch #młoda kapustaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja