pijana wiśnia

pijana wiśnia

Luda 01 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarzpijana wiśnia Do przepisu

Przygotowanie do deserów, ciast. Jako kwaśną bazę można wykorzystać wiśnie, wtedy wino może być półsłodkie. Mam bardzo słodkie dojrzałe wiśnie, więc wino jest ściśle wytrawne i czerwone.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 15 minutSzybkowarDusząc się, marniejącKolacjaPustyImpreza, bufetUrodzinyNowy RokRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘWiśnia – 1 kgWino wytrawne czerwone – 1 lCukier granulowany – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Z wiśni usuwamy pestki, zalewamy winem, dodajemy cukier granulowany (można dodać przypraw do smaku). Dusić na małym ogniu przez około 15 minut. Zużyć natychmiast, gdy tylko ostygnie. Rosół można stosować jako 1) „impregnat” lub jako 2) samodzielny napój, dodatek do przypraw i podawanie z deserem „wiśniowym”.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja