Pierogi Z Surowymi Ziemniakami

Pierogi Z Surowymi Ziemniakami

gastronomia 18 stycznia 2024 rPierogi Z Surowymi Ziemniakami Do przepisu

Knedle z surowymi ziemniakami to smaczne i satysfakcjonujące danie, które jest jednocześnie dość proste w przygotowaniu. Szczególnie miłe jest to, że wypełnienie nie wymaga wstępnej obróbki cieplnej, co znacznie upraszcza proces. Ziemniaki należy po prostu zetrzeć na tarce, wymieszać z posiekaną cebulą i następnie rozprowadzić pomiędzy krążkami ciasta. Następnie formujemy kluski i gotujemy we wrzącej wodzie. Wszystkie szczegóły opisaliśmy szczegółowo w poniższym przepisie, łącznie z informacją o tym, jak długo gotować produkt i od którego momentu liczyć ten czas (to pytanie zadaje sobie wielu początkujących kucharzy). Nawiasem mówiąc, pamiętaj, że lepiej nie zamrażać pierogów z surowymi ziemniakami: smak nadzienia znacznie się pogorszy.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 275,35 kcal/porcja Porcje: 8 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 30 minut Używany: 6,63 g/6,35 g/48,38Danie główneWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 8 PORCJIDo smażenia:olej roślinny – do smakuDo wypełnienia:ziemniaki – 600 gcebula – 100 gsól, świeżo zmielony czarny pieprz – do smakuDo testu:mąka – 500 g + trochę więcej do rozwałkowania ciastasól – 1/2 łyżeczki.jajko – 1 szt.woda pitna – 230 mlolej roślinny – 2 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj ciasto na kluski. Na stół roboczy przesiej mąkę i sól. Zrób wgłębienie na górze. Wbij jajko, wlej wodę i olej roślinny. Dokładnie zagniataj, aż uzyskasz gładkie ciasto o jednolitej konsystencji (co najmniej 10 minut ręcznie).

Krok 2

Ciasto powinno być dość sztywne, ale jednocześnie plastyczne i giętkie. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Krok 3

Kontynuuj przygotowywanie nadzienia do klusek. Obierz ziemniaki i zetrzyj je na grubej tarce do miski. Dodać trochę soli i wymieszać. Ułożyć na sicie i pozostawić na 5 minut.

Krok 4

Wyciśnij starte ziemniaki i włóż je do miski. Obierz cebulę i posiekaj ją bardzo drobno. Dodać do startych ziemniaków. Dodać sól, pieprz i wymieszać.

Krok 5

Na stolnicę posypaną mąką wykładamy ciasto na kluski i rozwałkowujemy cienką warstwą. Za pomocą foremki do ciastek lub szklanki wycinaj koła o średnicy około 7 cm.

Krok 6

Umieść ziemniaki i cebulę pomiędzy krążkami ciasta. Złóż każdy na pół i zaciśnij krawędzie wilgotnymi dłońmi. Gotuj kluski partiami we wrzącej, osolonej wodzie (5 minut po wyjęciu na powierzchnię).

UWAGA DO GOSPODARKI

Aby tarte surowe ziemniaki nie ściemniały, należy je od razu połączyć z posiekaną cebulą, doprawić solą, wymieszać, poczekać, aż puści sok i następnie wycisnąć.

PRZY OKAZJI

Knedle z surowymi ziemniakami można podawać po prostu z kwaśną śmietaną lub z dodatkiem kostek boczku, smażonych ze wszystkich stron na patelni na złoty kolor.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja