Pierogi z pestkami dyni

Pierogi z pestkami dyni

Vos Irina 17 kwietnia 2019 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Te domowe kluski warto podawać z kwaśną śmietaną, smażonym boczkiem lub roztopionym masłem.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 40 minutPustyWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEsurowe, obrane pestki dyni 0,5 filiżankimąka 2 szklankijajka 2 szt.żółtko 1 szt.masło 50 gsól i czarny pieprzbiały sezam do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zmiel pestki dyni z 0,5 szklanki mąki w robocie kuchennym na gładką masę. Dodać pozostałą mąkę, sól i ponownie ubić. Do dużej miski wlej 150 ml pitnej wody, jajka, żółtko i olej dyniowy. Mieszać. Dodać mieszaninę mąki i dobrze zagnieść ciasto.

Krok 2

Z ciasta rozwałkuj cienką kiełbasę o średnicy około 2 cm. Pokrój ją na kawałki o grubości 1 cm. W dużym rondlu zagotuj osoloną wodę. Gotuj kluski partiami przez 3 minuty. każdą porcję. Za pomocą łyżki cedzakowej przekładamy na sito, aby odsączyć nadmiar wody.

Krok 3

Rozpuść masło na dużej patelni i smaż gnocchi na złoty kolor, od 2 do 3 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy sezamem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja