Pierogi i naleśniki z obfitym nadzieniem jagodowym
gastronomia 15 lipca 2021 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz
Lato! Chętnie zjadłabym coś takiego na deser, z mniejszą ilością ciasta i śmietany, a za to z większą ilością jagód i owoców, najlepiej prosto z drzewa. Gotowanie i jedzenie takiego cuda to absolutna przyjemność. Jednocześnie jest to doskonała okazja, aby dobrze wykorzystać letnie zbiory.
Pierogi Z Wiśniami
Do pierogów z wiśniami najlepsze są świeże jagody – wyjdą soczyste i aromatyczne. Nasiona należy usunąć bezpośrednio przed gotowaniem, należy to zrobić, aby jagoda pozostała jak najbardziej nienaruszona. W przeciwnym razie jagody wyciekną, nadzienie będzie zbyt mokre, a kluski będą bardzo trudne do uformowania, aby szew nie rozpadł się we wrzącej wodzie. A pierogi należy jeść mocno gorące, posypując je dżemem i kwaśną śmietaną – gdy są zimne, ciasto staje się gumowate.
Pierogi Z Wiśniami
Nalistniki z makiem
Nalistniki z makiem tradycyjnie przyrządza się na Ukrainie, Białorusi i w Polsce. Najważniejszą rzeczą w każdym nalistniku nie jest nawet ciasto, ale nadzienie, którym może być absolutnie wszystko – od słodkiego dżemu po soloną rybę. Dlatego ciasto należy rozwałkować bardzo cienko, nie grubiej niż kartka papieru, aby wypełniacz się w nim nie „zagubił”.
Nalistniki z makiem
Nalistniki z twarogiem i rodzynkami
Nalistniki z twarogiem i rodzynkami to potrawa całkowicie nostalgiczna. To rodzaj naleśników, które matki pieką na swoich daczach dla najmilszych i najbardziej posłusznych dzieci. Pożądane jest, aby twarożek był rustykalny – niezbyt mokry, teksturowany, gęsty. A mleko skondensowane będzie działać jak sos – kto odmówiłby mleka skondensowanego na daczy?
Nalistniki z twarogiem i rodzynkami
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #naleśniki #naleśniki #Nalistniki #pierogi #przepis od szefa kuchni #Elena NikiforovaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Brak komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych