Pieprz w sosie miodowym
gastronomia 22 czerwca 20075,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 0,00 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘsól – 1 łyżka. l.200 g oleju słonecznikowego2 łyżki l. Miód6 liści laurowychocet 9% – 250 ml5kg paprykimielony czarny pieprzcukier – 1 łyżka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Paprykę obrać z nasion, drobno posiekać i gotować w częściach w zalewie z 1 litra wody, oleju słonecznikowego, miodu, soli, cukru, pieprzu i liścia laurowego przez 5 minut. na małym ogniu. Należy dokładnie zachować czas wrzenia; w razie potrzeby do solanki dodać kolejne 250 ml gorącej wody. Umieść wszystkie papryki w wysterylizowanych słoikach. Do pozostałej solanki dodać ocet, zagotować i zalać pieprzem. Sterylizuj i zamykaj słoiki.