Pieczony kawior warzywny

Pieczony kawior warzywny

Jewgienija Smirnowa 02 sierpnia 2016 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział4KomentarzPieczony kawior warzywnyPieczony kawior warzywny Do przepisu

Zanim sezon na świeże warzywa dobiegnie końca, znajdź czas na przygotowanie tego niesamowitego dietetycznego kawioru. Sekret tego kawioru polega na tym, że warzywa do niego nie są smażone, ale pieczone w rękawie do pieczenia. Dzięki temu kawior zachowa bardzo bogaty, warzywny smak. I żadnych dodatkowych kalorii!

Złożoność: łatwo Kalorie: 150,14 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Dodać. czas: 1 godzina Używany: 2,87 g/8,99 g/14,46MikserPieczenieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyPrzekąskaPiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJIcukinia 2 szt.bakłażan 1 szt.czerwona słodka papryka 1 szt.cebula 1 szt.marchewka 1 szt.pomidory 2 szt.ząbki czosnku 2 szt.papryczka chili 1/16 szt.oliwa z oliwek 2 łyżki. l.pieprz 2 szczyptysól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ogólnie rzecz biorąc, do tego kawioru możesz zabrać dowolne warzywa według własnego gustu w dowolnej kombinacji. Przyprawy to także kwestia gustu. Przygotuj rękaw (lub torbę) do pieczenia w piekarniku.

Krok 2

Warzywa umyj, pokrój według uznania i włóż do dużego pojemnika. Kawior przełóż do słoika i przechowuj w lodówce. Nigdy nie przygotowuję takich rzeczy do wykorzystania w przyszłości. Czyli uwielbiam świeże warzywa, świeżo przygotowany kawior itp. Konserwowanie to zupełnie nie moja bajka :) Jeśli chcesz przygotować taki kawior na zimę, zamknij go w wysterylizowanych słoikach. Smaczne i zdrowe!

Krok 3

Dodać olej, sól, przyprawy i wymieszać.

Krok 4

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Warzywa włożyć do rękawa do pieczenia i mocno spiąć końce.

Krok 5

Ułóż rękaw z warzywami na blasze do pieczenia i włóż blachę do piekarnika. W trakcie pieczenia rękaw powinien się napompować, a warzywa ugotować we własnym soku. Gotowanie około 1,5 godziny.

Krok 6

Gotowanie około 1,5 godziny. Wyciągamy torebkę, pozwalamy jej trochę ostygnąć i otwieramy (uważamy, żeby nie poparzyć się gorącą parą).

Krok 7

Przygotowanie blendera. Najlepiej stacjonarne. Ale może być również zanurzony. Warzywa wkładamy do durszlaka – podczas duszenia powstaje duża ilość soku – nie będzie nam on potrzebny.

Krok 8

Warzywa przełóż do blendera i zmiel na gładką masę. Jeśli kawior okaże się zbyt gęsty, dodaj trochę soku.

Krok 9

Kawior przełóż do słoika i przechowuj w lodówce. Smaczne i zdrowe!

UWAGA DO GOSPODARKI

Do tego kawioru nadają się dowolne warzywa sezonowe.

PRZYDATNE RADY

Taki kawior można przygotować na zimę. W takim przypadku należy wcześniej wysterylizować zbiorniki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja