Pieczone naleśniki z twarogiem i jagodami

Do przepisu

Czy lubisz naleśniki? A co powiecie na zapiekane naleśniki z twarogiem i jagodami? Są cudowni. Po opanowaniu tego dania możesz bez końca rozwijać temat pieczonych naleśników. Do ich wypełnienia można użyć dowolnego nadzienia do ciasta. Naleśniki można nadziewać jabłkami lub gruszkami gotowanymi na maśle, mięsem mielonym, młodą kapustą z cebulką, a nawet szczawiem z cukrem.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 1016,97 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Używany: 40,61 g/47,51 g/105,09PrażeniePieczenieŚniadaniePopołudniowa przekąskaNaleśnikiPiekarniaDeserWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciKarnawałNa świątecznym stoleSKŁADNIKI NA 4 PORCJI175 g mąki500 ml mleka3 jajka50 g cukru65 ml oleju roślinnego + olej do smażenia naleśników1/4 łyżki. l. sólcukier puder do podaniaDo napełniania:500 ml śmietanki 10% tłuszczu2 jajka2 łyżki cukier1 łyżeczka ekstrakt waniliowypłatki migdałówDo wypełnienia:400 g twarogu300 g malin1 jajko100–120 g cukruskórka z 1 cytryny Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj ciasto. Do miski miksera wlać mleko, dodać jajka, cukier, sól i olej roślinny. Ubijaj, aż będzie gładkie.

Krok 2

Mąkę przesiać i dodać do płynnych składników, wymieszać mikserem tak, aby nie było grudek.

Krok 3

Rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą i lekko nasmaruj olejem roślinnym. Wlewaj po trochu ciasto, tworząc cienki naleśnik i smaż z obu stron, aż będzie ugotowany.

Krok 4

Przygotuj nadzienie. Twarożek ubić z cukrem i jajkiem na gładką masę, dodać startą skórkę.

Krok 5

Delikatnie wmieszaj maliny.

Krok 6

Nadzieniem rozsmaruj całą długość naleśnika i zwiń go.

Krok 7

Naczynie do pieczenia lekko natłuszczamy olejem i układamy w nim naleśniki.

Krok 8

Aby przygotować nadzienie, jajka ubić z cukrem i wymieszać ze śmietaną i ekstraktem waniliowym.

Krok 9

Nadzieniem polej naleśniki, posyp płatkami migdałów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 30 minut na złoty kolor.

Krok 10

Przed podaniem posypać cukrem pudrem i udekorować malinami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja