Pieczeń wieprzowa w kremowym sosie grzybowym

Do przepisu

Pieczeń wieprzowa w kremowym sosie grzybowym – danie na dużą grupę. Wieprzowina i kilka szklanek piwa to wszystko, czego potrzebujesz, aby świętować Oktoberfest.

Złożoność: łatwo Kalorie: 787,85 kcal/porcja Porcje: 4 Używany: 34,85 g/55,61 g/36,60W doniczcePrażenieNa patelniKolacjaDrugie daniePiecDanie główneSKŁADNIKI NA 4 PORCJIwieprzowina (polędwica) – 500 gcebula – 150 gpieczarki – 200 gśmietanka (23%) – 500 mlśmietana – 200 mlziemniaki – 600 gogórki – 60 gpomidory marynowane, najlepiej pomidorki koktajlowe – 60 gsmażona cebula – 40 gmasło (temperatura pokojowa) – 1 łyżka. z górączosnek – 2 ząbki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj olej czosnkowy. Drobno posiekaj czosnek i dodaj do miękkiego masła, dobrze wymieszaj. Umieścić w lodówce.

Krok 2

Cebulę pokroić w paski, pieczarki w średni plaster, a polędwicę w kostkę.

Krok 3

Na gorącej patelni podsmaż cebulę, grzyby i mięso na oleju roślinnym. Dodać przyprawy, śmietanę, śmietanę, olej czosnkowy. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Krok 4

Ziemniaki w skórce pokroić w ósemki i usmażyć w głębokim tłuszczu. Ziemniaki ułożyć na talerzu i na środek polać sos. Udekoruj danie piklami, ziołami i smażoną cebulą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja