Pieczarki z rozmarynem i czosnkiem

Pieczarki z rozmarynem i czosnkiem

gastronomia 11 grudnia 2013 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 1 godzinaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJI1 kg bardzo świeżych pieczarek 2 gałązki rozmarynu 6 ząbków czosnku 140 ml białego octu winnego 200 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 0,5 łyżeczki. brązowy cukier sól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pieczarkom odetnij spód, kapelusze wytrzyj serwetką i pokrój na ćwiartki. Grzyby wymieszać z oliwą i octem.

Krok 2

Obierz czosnek i przekrój każdy ząbek wzdłuż na 4 części. Za pomocą nożyczek pokrój gałązki rozmarynu na kawałki o długości 4-5 cm.

Krok 3

Do grzybów dodać rozmaryn i czosnek, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, przełóż do wysterylizowanych słoików, zamknij i przechowuj w lodówce co najmniej 1 dzień. Podawaj te grzyby na bruschetcie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja