Pięciominutowy dżem z czarnej porzeczki
Tatiana Smirnova 19 lipca 2013 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutGotowanieKuchnia rosyjskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘczarne porzeczki – 8 filiżanekcukier granulowany – 10 szklanekwoda – 2 szklanki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wstaw wodę na ogień, gdy się zagotuje, dodaj porzeczki. Gotuj przez 5 minut na dużym ogniu. Zdejmij z ognia i dodaj granulowany cukier. Mieszaj energicznie, aż granulowany cukier całkowicie się rozpuści. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Wlać do słoików i zamknąć plastikowymi pokrywkami. Przechowywać na antresoli lub w spiżarni.