Pięć przepisów na domowe chipsy, które możesz chrupać w nieskończoność

Pięć przepisów na domowe chipsy, które możesz chrupać w nieskończoność

Będąc fast foodem, chipsy wróciły do ​​kategorii dań restauracyjnych. Wielu szefów kuchni przygotowuje własne chrupiące plasterki i włącza je zarówno do deserów, jak i do menu głównego. Egzotyczne owoce, warzywa korzeniowe, sery, krewetki i wodorosty stają się źródłem inspiracji dla szefów kuchni. Ty też możesz przymierzyć fartuch szefa kuchni i zrobić frytki w domu. Uwierz mi, to proste!

Pikantne chipsy z pasternaku

Proste, niedrogie i bardzo świeże – chipsy z pasternaku. Dzięki wyjątkowej słodyczy tego warzywa takie chipsy nie zaginą między innymi. Mają bardzo charakterystyczny i zapadający w pamięć smak.

Chipsy ziemniaczane z dipem twarogowym

Jeśli Twoje dziecko miało już okazję doświadczyć smaku chipsów ze sklepu, trudno będzie mu wytłumaczyć, dlaczego nie należy ich jeść. O wiele łatwiej jest zaproponować domową alternatywę – złociste plastry ziemniaków zapiekane w piekarniku z cudownym sosem twarogowym.

Chipsy warzywne

Chipsy warzywne to niesamowita rzecz. Jeśli ugotujesz je samodzielnie w domu, zamienią się z fast foodów w cudowną i zdrową przekąskę i przystawkę.

Chipsy z jabłek i gruszek

Zaskocz swoje dzieci chipsami owocowymi. Można je przekąsić o każdej porze: na spacerze, w szkole czy w dłuższej podróży. A Ty, zamiast objadać się słodyczami, napij się herbaty z tymi chipsami jako przekąskę!

Domowe chipsy z sosem czosnkowym

Domowe chipsy są proste, szybkie, zdrowe i bardzo, bardzo smaczne. Wspaniałe chipsy przyrządza się z pasternaku, obranych pomidorów i dużych liści szpinaku. I nie zapomnij podać ich z sosem czosnkowym!

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #warzywa #chipsyPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja