Będąc fast foodem, chipsy wróciły do kategorii dań restauracyjnych. Wielu szefów kuchni przygotowuje własne chrupiące plasterki i włącza je zarówno do deserów, jak i do menu głównego. Egzotyczne owoce, warzywa korzeniowe, sery, krewetki i wodorosty stają się źródłem inspiracji dla szefów kuchni. Ty też możesz przymierzyć fartuch szefa kuchni i zrobić frytki w domu. Uwierz mi, to proste!
Pikantne chipsy z pasternaku
Proste, niedrogie i bardzo świeże – chipsy z pasternaku. Dzięki wyjątkowej słodyczy tego warzywa takie chipsy nie zaginą między innymi. Mają bardzo charakterystyczny i zapadający w pamięć smak.
Chipsy ziemniaczane z dipem twarogowym
Jeśli Twoje dziecko miało już okazję doświadczyć smaku chipsów ze sklepu, trudno będzie mu wytłumaczyć, dlaczego nie należy ich jeść. O wiele łatwiej jest zaproponować domową alternatywę – złociste plastry ziemniaków zapiekane w piekarniku z cudownym sosem twarogowym.
Chipsy warzywne
Chipsy warzywne to niesamowita rzecz. Jeśli ugotujesz je samodzielnie w domu, zamienią się z fast foodów w cudowną i zdrową przekąskę i przystawkę.
Chipsy z jabłek i gruszek
Zaskocz swoje dzieci chipsami owocowymi. Można je przekąsić o każdej porze: na spacerze, w szkole czy w dłuższej podróży. A Ty, zamiast objadać się słodyczami, napij się herbaty z tymi chipsami jako przekąskę!
Domowe chipsy z sosem czosnkowym
Domowe chipsy są proste, szybkie, zdrowe i bardzo, bardzo smaczne. Wspaniałe chipsy przyrządza się z pasternaku, obranych pomidorów i dużych liści szpinaku. I nie zapomnij podać ich z sosem czosnkowym!
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #warzywa #chipsyPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych