Piaf z cielęcą, dynią i Kizil Balgabah

Do przepisu

W Azerbejdżanie ciekawe kombinacje smakowe uwielbiają. Słodka dynia i Kizil doskonale równoważy się ze sobą i są idealnie połączone z cielęcą.

Złożoność: średni Porcje: 4 Gotowanie: 1 h 30 minKuchnia AzerbejdżanuKolacjaDrugi kursGłówne daniePilawWegetarianizmSkładniki 4 porcjiBasmati Rice – 300 gramówJajko kurczaka – 1 komputerMąka – 200 gKwaśna śmietana – 50 gWoda – 100 ml (w przybliżeniu) plus 200 mlShafran – 1 gDynia obierana z obrotu i nasion – 0,5 kgKizil – 400 gCele Fine Edge – 800 gramówCebula – 2 komputeryOliwa z oliwek – 60 gGelled Oil – 150 gSól, świeżo zmielona czarna pieprz Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekranKliknij, aby ekran nie był zdenerwowany podczas gotowania. Ekran powróci do zwykłego trybu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu funkcji

Krok 1

Gotuj ryż w osolonej wodzie do połowy. Wyjmij do durszlaku.

Krok 2

Załóż ciasto na podstawie jajek, mąki, kwaśnej śmietany oraz wody i soli. Owinąć ciasto w przezroczystym filmie i pozostawić na 10-15 minut.

Krok 3

Przygotuj nalewkę szafranową. 1 gr szafran wlać 200 ml ciepłej wody i pozwól jej zaparzyć. W przypadku pilafa użyj 2 łyżki. L.

Krok 4

Wytnij obraną dynię dowolnymi kawałkami. Posyp oliwą z oliwek i piec w piekarniku w wysokości 180 stopni, aż do złotej skórki.

Krok 5

Wyjmij nasiona z połowy płótna. Zostaw połowę całości.

Krok 6

Spłucz, sucha, usuń folie. Pokrój w małe kostki. Rozgrzej patelnię i usmażyć mieszankę oleju i oleju ghee na pół pierścienia, a następnie dodaj cielęce i gotuje się bez kości. Sól, pieprz do smaku. Doprowadzić do gotowości. 5 minut przed w końcu dodaj Kizil z kościami.

Krok 7

Wymieszaj upieczoną dynię, a ryż gotuje się do połowy.

Krok 8

Podgrzej kotłę, tłumij dno zaplanowanym olejem. Rozwiń cienki okrąg z ciasta i umieść do nich dno kotła.

Krok 9

Umieść ryż z dynią na górze z zjeżdżalnią na wierzchu. Wlać z tupanym olejem i 2 łyżką nalewki szafranowej. Zamknij bawełniany ręcznik i pokrywkę. Gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut.

Krok 10

Umieść powstały pilaf z dynią na talerzu, cielęciny z Kizil w okręgu i udekoruj ciasto ze skorupą ciasta.

PRZY OKAZJI

Przepis został opracowany i dostarczony Marka-chef restauracji „Barashka” Bakhtiyar Aliyev

Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: #pumpkin #Veal #pilaf #kizil #azerbaijani kuchenka #chef #Second Dish #rice of basmati #azerbaijani pilafPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja