Perłowa kokardka

Perłowa kokardka

gastronomia 20 czerwca 2013Marynowane cebule perłowe Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 1076,09 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 28,79 g/4,13 g/229,51PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘRozpocznij gotowanie na 4 tygodnie przed podaniem2 kg małej białej cebuli 1,5 szklanki grubej soli 10 ziaren czarnego pieprzu 4 ostre czerwone papryczki chili 4 liście laurowe 8 szklanek octu jabłkowego Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Nieobraną cebulę zalać wrzącą wodą i pozostawić na 5 minut. Odcedź wodę i osusz cebulę na ręcznikach papierowych. Obierz cebule i odetnij łodygi. Cebulę włożyć do rondla, zalać zimną wodą, dodać sól i wymieszać. Zostaw to na noc. Cebulę osusz i umieść w sterylnych słoikach. Dodać pieprz, liść laurowy i chili. W emaliowanej misce zagotuj ocet i polej nim cebulę. Zakręć słoiki. Cebule są gotowe do spożycia po 4 tygodniach. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez około 6 miesięcy. Wskazówka gastronomiczna: Nie usuwaj zbyt wielu warstw cebuli, w przeciwnym razie podczas marynowania stanie się ona zbyt miękka.

UWAGA DO GOSPODARKI

Najlepszym przyjacielem dziewczyny są nie tylko diamenty, ale także perły. A cebulki perłowe to najlepszy przyjaciel gospodarzy, którzy uwielbiają urządzać przyjęcia (dlatego na Zachodzie często nazywa się je cebulami koktajlowymi). Podawać z łagodniejszymi lub bogatszymi przystawkami, takimi jak wędliny i wędliny, sery i tartaletki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja