Pastylka „Eksplozja smaku” z chińskiej czarnej porzeczki z pomarańczą
Irina 28 lipca 2020 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Zdecydowanie powinieneś spróbować tej bomby smakowej! Oprócz eksplozji smaku, zyskasz także zastrzyk witamin! Twój świat nigdy nie będzie taki sam.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 16 godz. 30 minDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘczarna porzeczka 1,5 kgpomarańczowy 1 szt.skórka z cytryny 1 szt.jabłko 2 szt.cukier 4 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Mam chińskie czarne porzeczki, które mają bardzo duże i twarde pestki. Dlatego ubijam go w blenderze i przecieram przez sito. Jeśli masz zwykłe czarne porzeczki, nie musisz tego robić. Jabłka należy upiec lub ugotować na parze (ogólnie poddać obróbce cieplnej), aby nadać piance piankowej większą plastyczność, a także usunąć skórkę. Pomarańczę pokroić na plasterki i obrać (na plasterku odciąłem trochę górnej części skórki, po czym dobrze odchodzi). Usuń skórkę z cytryny. Wszystko zmiksuj w blenderze i wymieszaj z porzeczkami. Dodaj cukier lub miód do smaku. Dodałem 4 łyżki. l. Sahara. Wlać do tac suszarki elektrycznej i suszyć przez 16 godzin w temperaturze 50 stopni. Jeśli dodano miód, temperatura powinna być niższa. Jeśli nie masz suszarki elektrycznej, włóż ją do piekarnika nagrzanego na 80-100 stopni i wysusz przy uchylonych drzwiczkach. Ciesz się wszystkimi!