Pastylka „Eksplozja smaku” z chińskiej czarnej porzeczki z pomarańczą

Pastylka „Eksplozja smaku” z chińskiej czarnej porzeczki z pomarańczą

Irina 28 lipca 2020 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPastylka „Eksplozja smaku” z chińskiej czarnej porzeczki z pomarańcząPastylka „Eksplozja smaku” z chińskiej czarnej porzeczki z pomarańczą Do przepisu

Zdecydowanie powinieneś spróbować tej bomby smakowej! Oprócz eksplozji smaku, zyskasz także zastrzyk witamin! Twój świat nigdy nie będzie taki sam.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 16 godz. 30 minDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘczarna porzeczka 1,5 kgpomarańczowy 1 szt.skórka z cytryny 1 szt.jabłko 2 szt.cukier 4 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Mam chińskie czarne porzeczki, które mają bardzo duże i twarde pestki. Dlatego ubijam go w blenderze i przecieram przez sito. Jeśli masz zwykłe czarne porzeczki, nie musisz tego robić. Jabłka należy upiec lub ugotować na parze (ogólnie poddać obróbce cieplnej), aby nadać piance piankowej większą plastyczność, a także usunąć skórkę. Pomarańczę pokroić na plasterki i obrać (na plasterku odciąłem trochę górnej części skórki, po czym dobrze odchodzi). Usuń skórkę z cytryny. Wszystko zmiksuj w blenderze i wymieszaj z porzeczkami. Dodaj cukier lub miód do smaku. Dodałem 4 łyżki. l. Sahara. Wlać do tac suszarki elektrycznej i suszyć przez 16 godzin w temperaturze 50 stopni. Jeśli dodano miód, temperatura powinna być niższa. Jeśli nie masz suszarki elektrycznej, włóż ją do piekarnika nagrzanego na 80-100 stopni i wysusz przy uchylonych drzwiczkach. Ciesz się wszystkimi!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja