Pasta jajeczna
gastronomia 22 marca 2014 Do przepisu
Ekonomiczne nadzienie do naleśników z jajek z dodatkiem kopru i porów jest idealne dla całej rodziny. Okazuje się aromatyczny, soczysty i szybki.
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 15 minutPrzekąskaWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJI6 dużych jaj 1 średni por (tylko biała część) 1 mały pęczek koperku 100 g roztopionego masła sól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jajka włóż do rondla, zalej gorącą wodą, zagotuj i gotuj przez 8 minut. Natychmiast przełóż do zimnej wody i opukaj muszelki łyżką, aby je rozbić. Po kilku minutach wyjąć, obrać jajka i drobno posiekać.
Krok 2
Por pokroić bardzo drobno i umyć, aby pozbyć się piasku. Rozgrzej olej na patelni, dodaj por, dodaj sól i smaż na małym ogniu, aż będzie miękki i złotobrązowy, 10 minut. Na kilka minut przed gotowaniem dodać posiekany koperek.
Krok 3
Jajka wymieszać z porem i koperkiem, doprawić solą i pieprzem, podawać na ciepło z naleśnikami.