Pasta fasolowa z grzybami i kaparami
Paulina 05 sierpnia 20110,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Produkty w tym przepisie można zastąpić podobnymi: można użyć fasoli białej lub barwnej, grzyby portobello można zastąpić dowolnymi innymi (pachnącymi i mięsistymi, a nie pieczarkami), kapary można zastąpić drobno posiekanymi korniszonami.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘszczypta ziaren kminkuanchois (opcjonalnie) – 25 gfasola czarno oczna – 500 gsól, czarny pieprz – do smakuczosnek – 3-4 ząbkikapary – 5-6 łyżek. l.grzyby portobello – 200 gmajonez dietetyczny – 3-4 łyżki. l.duża cebula – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Fasolę namoczyć na noc. Gotować do miękkości (około 30 minut) w osolonej wodzie z ziarnami kminku. Drobno posiekaną cebulę podsmaż na oliwie z oliwek na złoty kolor. Dodać pokrojone pieczarki i czosnek, smażyć kilka minut. Dodać fasolę i podgrzewać jeszcze kilka minut. Fasolę i grzyby posiekaj w robocie kuchennym, dodaj anchois, majonez i czarny pieprz. Na tym etapie nie dodawaj soli do potrawy. Do pasztetu dodać kapary. Sprawdź, czy jest wystarczająca ilość soli i jeśli to konieczne, dodaj więcej soli. Podawać z krakersami.
UWAGA DO GOSPODARKI
Produkty w tym przepisie można zastąpić podobnymi: można użyć fasoli białej lub barwnej, grzyby portobello można zastąpić dowolnymi innymi (pachnącymi i mięsistymi, a nie pieczarkami), kapary można zastąpić drobno posiekanymi korniszonami.