Papryka marynowana z agrestem

Papryka marynowana z agrestem

gastronomia 4 września 20090,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 746,00 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Używany: 14,40 g/0,40 g/171,20MarynowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEsłodka papryka – 1 kgagrest – 800 gNa marynatę (na 1 litr wody):ocet winny lub owocowy, lekki – 50 mlcukier – 100 gsól – 50 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Papryki dokładnie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy rdzeń. Posortuj i umyj agrest. Paprykę włóż do wysterylizowanego słoika i dodaj agrest. Wstrząśnij lekko słojem, aby agrest równomiernie wypełnił puste przestrzenie między paprykami.

Krok 2

Zrób marynatę. Aby to zrobić, zagotuj wodę, dodaj sól, ocet i cukier. Doprowadzić do wrzenia i natychmiast zdjąć z ognia.

Krok 3

Do słoiczka wlać gorącą marynatę. Przykryj i odstaw, aż słoik całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja