Papryka konserwowa faszerowana warzywami

Papryka konserwowa faszerowana warzywami

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdział4152.jpg Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 168,00 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJI100 ml oleju roślinnego5 marchewek1 ostra paprykaczosnek – 2 ząbkisólNa 3-litrowy słoik:750 g słodkiej papryki200 g koncentratu pomidorowego4 cebuleczarne ziarna pieprzu2 korzenie pasternakuliść laurowy2 pęczki zielonego selera2 pęczki pietruszki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zrób nadzienie. Cebulę, pasternak i marchewkę umyj, obierz i pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż warzywa, 3 minuty. Seler i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Odłóż łodygi na bok. Dodaj warzywa do patelni z warzywami i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty.

Krok 3

Paprykę myjemy, odcinamy wierzchołki, usuwamy gniazda nasienne. W szerokim rondlu zagotuj wodę, opuść paprykę na 3 minuty. Umieścić na durszlaku i pozwolić wodzie spłynąć.

Krok 4

Papryki napełnij nadzieniem i umieść dość ciasno w wysterylizowanym słoiku.

Krok 5

Przecier pomidorowy rozpuścić w 400 ml przegotowanej wody, dodać sól, liść laurowy, czarny pieprz, łodygi pietruszki i selera, czosnek i posiekaną ostrą paprykę.

Krok 6

Sos zagotować i gotować na dużym ogniu przez 4-5 minut. Sos przelej do słoika przez drobne sito. Przykryj słoik pokrywką i sterylizuj przez 30 minut. Następnie szczelnie zamknij i odłóż do góry nogami, aż całkowicie ostygnie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja