Panna – paella, Skorpion – chili: danie symboliczne według znaku zodiaku

Astrolog wybrał sałatkę z buraków dla Barana i kurczaka tandoori dla Lwa.

Które danie pasuje do Twojego znaku zodiaku / kolaż UNIAN, fot. ua.depositphotos.com

Astrolog Priscila Lima de Charbonniere z Londynu nazwała danie, które może pełnić rolę symbolu każdego ze znaków zodiaku – pisze bhg.com.

odniesienie

O czym należy pamiętać na temat tego materiału

Astrologia, tarologia, numerologia, chiromancja, percepcja pozazmysłowa i inne podobne praktyki nie są dyscyplinami naukowymi. Opierają się na starożytnych tradycjach, wierzeniach i interpretacjach, które nie są poparte badaniami naukowymi i nie mają obiektywnych dowodów na ich skuteczność. Metody te nie są uznawane w akademickich kręgach badawczych, a materiały poruszające tę tematykę często mają charakter rozrywkowy – nie należy ich uważać za rzetelne narzędzia podejmowania decyzji czy planowania. Rozwiązując kwestie związane z psychologią czy zdrowiem, należy zawsze kontaktować się ze specjalistami naukowymi.

„Wykres urodzeniowy to złożony ludzki plan, który może zapewnić wgląd w nasze nawyki żywieniowe. Energie planet i znaki najważniejsze w Twoim horoskopie wpływają na to, czego pragniesz, jak się odżywiasz i odczuwasz satysfakcję” – zauważyła astrolog.

Baran – sałatka z buraków

Przedstawiciele znaku Barana są spontaniczni, energiczni i odważni. Według astrologa często skłaniają się one ku gorzkim i pikantnym potrawom, zielonym liściom, burakom i innym czerwonym warzywom. Poleciła Baranowi spróbować sałatki z buraków jako specjalnego dania.

Byk – makaron z sosem pesto

Taurusy są niezawodne, stabilne i jednocześnie bardzo zmysłowe. Jak zauważył astrolog, ich energię można zharmonizować z węglowodanami, owocami cytrusowymi i surową żywnością. Dlatego Charbonniere uznał kuchnię włoską za najkorzystniejszą opcję dla Byka.

Gemini masło orzechowe i kanapka z galaretką

Bliźnięta są uniwersalne we wszystkim. Z łatwością dostosowują się do każdych warunków życiowych i równie łatwo znajdują wspólny język z każdym. Ponadto, jak wyjaśnił astrolog, przedstawiciele tego znaku skłaniają się ku różnorodności smaków, kanapkom, potrawom azjatyckim i tym, które można szybko przygotować.

Rak – zielone smoothie

Raki są troskliwymi i sentymentalnymi przedstawicielami Zodiaku. Charbonniere twierdzi, że ich energię zwiększają warzywa liściaste i zioła o słonym smaku. Idealnym wyborem dla nich będzie seler, kapusta, sałata i szpinak. „Wszelkie komfortowe jedzenie i powolne gotowanie” również przyniosą im dobre zdrowie i satysfakcję.

Lew – kurczak tandoori

Lwy są charyzmatyczne i pełne pasji. Często wolą pikantne potrawy z cebulą, czosnkiem, imbirem i rzodkiewką. Według astrologa idealna byłaby dla nich dieta bliskowschodnia lub marokańska.

Panna – paella

Przedstawiciele znaku Panny są troskliwi i uważni. Uwielbiają delektować się różnorodnością smaków jednocześnie. Grzyby, pomidory, ser, gotowana cebula i mięso dobrze komponują się ze swoją energią – zauważył astrolog. Szczegółowy i staranny dobór dań przyniesie satysfakcję i dobre zdrowie.

Waga – francuskie makaroniki

Wagi są zrównoważone i dyplomatyczne. Dosłownie pragną wyrafinowania, bogactwa i równowagi. Jak zauważył Charbonnier, kuchnia francuska jest dla Wagi naturalnym wyborem.

Przeczytaj także:

Skorpion – chili

Skorpiony są atrakcyjne i emocjonalne. Dania bogate, pełne smaku i treści, które w pełni nasycą ich energią – powiedział astrolog. Im intensywniejsze smaki, tym lepiej dla nich.

Strzelec – szarlotka

Strzelcy są żądni przygód, kochają wolność i lubią zabawę. Według Charbonniere’a Strzelec kojarzy się ze słodkimi smakami – od owoców niecytrusowych po wykwintne desery. Szczególnie nieprzetworzone źródła cukru i zdrowych tłuszczów dostarczają energii.

Koziorożec – fasolka po bretońsku

Koziorożce są niezawodne, odporne i zdeterminowane. Charbonnier powiedział, że pokarmy bogate w błonnik, takie jak rośliny strączkowe, ogórki, jeżyny, maliny, truskawki i siemię lniane, pomogą im poczuć się energicznymi. Do wyboru są tradycyjne dania kuchni zachodniej lub klasyczna kuchnia domowa.

Wodnik – Zupa ze słodkich ziemniaków

Osoby urodzone pod znakiem Wodnika są niezależne, oryginalne i otwarte. Najlepiej czują się z lekkostrawnymi pokarmami z eksperymentalnymi i nietypowymi składnikami. Według astrologa idealną opcją dla likha byłaby dieta wegetariańska z prostymi węglowodanami, duszonymi warzywami i zupami.

Ryba – sushi

Ryby są intuicyjne i empatyczne. Jak zauważył Charbonnier, doskonałą opcją byłaby dla nich dieta śródziemnomorska lub kuchnia japońska. Oliwa z oliwek, warzywa, sałatki i owoce morza wpłyną na ich zdrowie – dodał astrolog.

Być może zainteresują Cię także nowości:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja