Pająkowe ciasteczka

Do przepisu

Ciasteczka pająkowe dla tych, którzy boją się pająków. Sposobem na poradzenie sobie z tym strachem jest jego zjedzenie. Upiekli ciasteczka, położyli na nich czekoladowego pająka i szybko zjedli. I nie zapomnij poczęstować swoich znajomych tymi uroczymi, słodkimi „pająkami” – pozwól im podzielić się z Tobą swoim strachem w Halloween.

Złożoność: przeciętny Porcje: 18 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 8 godzinPiekarnikMikserPieczeniePiekarniaDeserCiastkoCiastoWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmNa świątecznym stoleNowy RokHalloweenSKŁADNIKI NA 18 PORCJI200 g masła160 g cukru3 średnie jajka135 g płatków owsianych błyskawicznych35 g mąki migdałowej160 g mąki pszennej60 g czekoladyskórka z 2 pomarańczy5 g proszku do pieczenia5 gramów soli18–20 okrągłych czekoladektabletki słodzące do dekoracji Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Dodaj 1 łyżkę skórki. l. cukier, pozostawić na 8-12 godzin.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę pszenną przesiać z mąką migdałową, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj płatki owsiane.

Krok 3

Za pomocą miksera utrzyj miękkie masło z 40 g cukru. Dodać przygotowaną skórkę. Kontynuując ubijanie na niskich obrotach, wbijaj po jednym jajku (powinny mieć temperaturę pokojową). Gdy mieszanina stanie się jednorodna, dodać mieszaninę mąki i mieszać przez 20 sekund.

Krok 4

Wilgotnymi rękami uformuj 18–20 ciasteczek. Zanurz jedną stronę każdego ciasteczka w cukrze i połóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Łyżką lub palcami zrób pośrodku dziurę dla pająka. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Fajny.

Krok 5

Rozpuść czekoladę, narysuj nią „pajęcze nogi” i wrzuć odrobinę czekolady na środek wgłębienia. Natychmiast przymocuj cukierek. Za pomocą pęsety przyklej do czekolady „oczka” wykonane ze słodzika.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez cukierni Olgę Krasnopevtsevą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja