Pachnący kalafior
Elena Szaszkina 25 sierpnia 20154,33 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 40 minutDusząc się, marniejącKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJIKalafior – 1 kgPomidory – 500 gPapryka – 300 gPietruszkaCzosnek – 5 zębów.Olej roślinny – 60 mlOcet 9% – 30 mlCukier – 1,5 łyżki. l.Sól – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Kapustę podzielić na kwiatostany, a warzywa pokroić. Wszystkie składniki umieścić w rondelku i gotować na wolnym ogniu przez 20-30 minut, aż zmiękną. Sałatka jest gotowa do konserwacji.
Krok 2
Smacznego!