Pachnący dżem owocowy

Pachnący dżem owocowy

gastronomia 01 października 20084,50(2)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘgruszka – 1 szt. duży rozmiarsok z 1 cytrynybrzoskwinie – 2 szt. duży rozmiarcynamon – 1 laskaśliwki – 500 gnasiona kolendry – 1 łyżeczka.jabłka – 2 szt. duży rozmiarcukier – 1 kggranulki żelatynowe – 20 gkorzeń imbiru – 2 cm Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Żelatynę zalać niewielką ilością wody, tak aby napęczniała, następnie postawić na ogniu i gotować, mieszając i nie doprowadzając do wrzenia, aż do całkowitego rozpuszczenia. Obierz owoc i pokrój go na kawałki, usuwając nasiona i rdzeń. Owoce włóż do szerokiego rondla. Dodać imbir, kolendrę, cynamon, sok z cytryny, wymieszać.

Krok 2

Zalać 1 szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego, dodaj cukier i gotuj bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, przez 15 minut. Wyjmij cynamon. Wlać do przygotowanego gorącego dżemu żelatynowego. Rozlać do wysterylizowanych słoików, zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja