Owsianka owocowa z orzechami

Do przepisu

Owsianka owocowa z orzechami to raczej deser wielkopostny. Owsiankę można podawać z herbatą lub osobno.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Dodać. czas: 10 minutMikserBez obróbki cieplnejŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaDrugie danieDeserOwsiankaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSzybkoSKŁADNIKI NA 2 PORCJEbanany – 2 szt.brzoskwinie – 2 szt.¼ szklanki orzechów nerkowca1 łyżka. nasiona sezamu2 łyżki płatki kokosowe½ szklanki daktyli (można zastąpić rodzynkami)2 łyżki syrop (klonowy lub dżem)¼ łyżeczki cynamon Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Banany i brzoskwinie pokroić w plasterki i wymieszać w głębokiej misce.

Krok 2

Zmieszaj orzechy nerkowca, nasiona sezamu i kokos w blenderze, ale nie na pastę.

Krok 3

Wymieszaj z owocami i daktylami (lub rodzynkami). Można dodać inne orzechy i żurawinę. Syropem polej owsiankę i dopraw cynamonem.

PRZY OKAZJI

Przepis został opracowany i dostarczony przez klasztor Nikolo-Solbinsky.

Angela w porze posiłku!

Nie zapominajcie, że najlepszą przyprawą do potraw jest modlitwa, ona wszystko ozdabia i uświęca. Dokładnie w ten sposób przygotowują jedzenie w klasztorach z modlitwą, dzięki czemu jedzenie okazuje się szczególnie smaczne i zdrowe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja