Do przepisu
Owsianka owocowa z orzechami to raczej deser wielkopostny. Owsiankę można podawać z herbatą lub osobno.
Złożoność: łatwo Porcje: 2 Dodać. czas: 10 minutMikserBez obróbki cieplnejŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaDrugie danieDeserOwsiankaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSzybkoSKŁADNIKI NA 2 PORCJEbanany – 2 szt.brzoskwinie – 2 szt.¼ szklanki orzechów nerkowca1 łyżka. nasiona sezamu2 łyżki płatki kokosowe½ szklanki daktyli (można zastąpić rodzynkami)2 łyżki syrop (klonowy lub dżem)¼ łyżeczki cynamon Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Banany i brzoskwinie pokroić w plasterki i wymieszać w głębokiej misce.
Krok 2
Zmieszaj orzechy nerkowca, nasiona sezamu i kokos w blenderze, ale nie na pastę.
Krok 3
Wymieszaj z owocami i daktylami (lub rodzynkami). Można dodać inne orzechy i żurawinę. Syropem polej owsiankę i dopraw cynamonem.
PRZY OKAZJI
Przepis został opracowany i dostarczony przez klasztor Nikolo-Solbinsky.
Angela w porze posiłku!
Nie zapominajcie, że najlepszą przyprawą do potraw jest modlitwa, ona wszystko ozdabia i uświęca. Dokładnie w ten sposób przygotowują jedzenie w klasztorach z modlitwą, dzięki czemu jedzenie okazuje się szczególnie smaczne i zdrowe.