Owsianka kukurydziana ze stracciatellą, truskawkami i chałwą

Do przepisu

Owsianka kukurydziana z mlekiem jest dobra sama w sobie. Ale jeśli dosłodzisz go chałwą i dodasz świeże truskawki z pestkami słonecznika, okaże się dwa razy smaczniejszy. A nawet trzykrotnie więcej, jeśli posmarujesz owsiankę stracciatellą lub innym serkiem śmietankowym.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 20 minutOspałośćŚniadanieKolacjaDrugie danieOwsiankaDanie główneWegetarianizm: laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 2 PORCJEgruba kasza kukurydziana – 80 gmleko (można zastąpić mlekiem roślinnym) – 400 mlstracciatella – 120 gchałwa słonecznikowa – 40 ggarść posiekanych truskawek i nasion słonecznika do dekoracjisól i cukier do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kaszę kukurydzianą wymieszać z mlekiem, dodać sól i cukier, podgrzewać na kuchence, mieszając, aż zgęstnieje.

Krok 2

Wymieszaj stracciatellę z chałwą.

Krok 3

Rozłóż owsiankę pomiędzy talerze. Na wierzchu rozsmaruj stracciatellę i chałwę. Udekoruj truskawkami i pestkami słonecznika.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Jurija Manczuka, szefa kuchni kawiarni gastronomicznej Charlie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja