Owsianka konopna z mlekiem kokosowym

Do przepisu

Nasiona konopi są rekordzistą wśród zbóż pod względem zawartości składników odżywczych. Smakują trochę jak orzechy i nasiona słonecznika. Owsiankę konopną lubią wszyscy – weganie, zwolennicy zdrowego stylu życia i po prostu miłośnicy owsianek. Nawiasem mówiąc, nasiona konopi w ogóle nie zawierają glutenu – kolejny plus na korzyść zdrowych konopi.

Złożoność: łatwo Kalorie: 258,40 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 15 minut Używany: 8,71 g/20,62 g/9,46OspałośćŚniadanieKolacjaDrugie danieOwsiankaDanie główneWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 2 PORCJEnasiona konopi – 80 gmleko kokosowe – 80 gwoda – 500 mlsólgarść dowolnych jagód (truskawki, borówki, borówki) do dekoracjicukier do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wymieszaj owsiankę konopną i mleko kokosowe. Zalać gorącą przegotowaną wodą, dokładnie wymieszać trzepaczką, dodać sól/cukier do smaku. Zamknij pokrywkę i pozostaw na 8-10 minut.

Krok 2

Otwórz pokrywkę, zamieszaj trzepaczką i wyłóż owsiankę na talerze. Udekoruj jagodami i miętą.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Jurija Manczuka, szefa kuchni kawiarni gastronomicznej Charlie (St. Petersburg).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja