Owoce kandyzowane „Ekspres”
katutaP 05 kwietnia 2015 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Jeśli nie masz czasu na długotrwałe moczenie skórek według klasycznego przepisu, a pilnie potrzebujesz kandyzowanych owoców, ten przepis przyjdzie Ci z pomocą!
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 20 minutGotowanieDeserPustyMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘskórki pomarańczowe – z 3 pomarańczycukier – 1 łyżka. + do posypaniawoda – 1/2 łyżki.sól – 2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Skorupki zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Spuścić wodę. Ponownie napełnij wodą, dodaj 1 łyżeczkę. sól. Gotuj przez 10 minut. Odpływ. Więc 2 razy.
Krok 2
Umyj skórkę i pokrój w paski.
Krok 3
Do rondelka wsyp cukier i dodaj wodę. Doprowadzić do wrzenia. Po rozpuszczeniu cukru dodać posiekane skórki. Gotować około 40-45 minut.
Krok 4
Kandyzowane owoce ułożyć na pergaminie, obtoczyć w cukrze i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.
Krok 5
Gotowy! Można spożywać jako samodzielne danie lub dodawać do wypieków i deserów.