Ostre pomidory
prokazznica 04 września 20104,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutSolenie, fermentacjaKonserwowanieKuchnia rosyjskaPustyPrzekąskaSos/dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘsól – 1 szklanka na 10 litrów wodypomidory – dowolna ilośćcukier – 1 łyżka. l. na 10 litrów wodymusztarda sucha – 1 łyżka. l. na 10 litrów wodywoda Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj zalewkę z wody, soli, cukru i suchej musztardy. Pomidory opłukać, włożyć do pojemnika (duży rondel, słoiki), zalać solanką (zimną, nic nie podgrzewać). Pozostaw na 3 tygodnie. Można przechowywać w słoikach na zimno aż do Nowego Roku.