Orientalny kawior z bakłażana

Orientalny kawior z bakłażana

Olga 12 sierpnia 2020 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałOrientalny kawior z bakłażana Orientalny kawior z bakłażana Orientalny kawior z bakłażana Orientalny kawior z bakłażana Do przepisu

Pikantny, pikantny i bardzo smaczny kawior. Dodaj sok z cytryny, aby zachować smak i kolor. Niewielka ilość oleju roślinnego i warzyw o niskiej zawartości kalorii pozwala spożywać ten kawior osobom chcącym schudnąć.

Złożoność: łatwo Kalorie: 270,68 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 40 minut Używany: 4,95 g/18,39 g/21,41MulticookerSzybkowarPrażenieKonserwowanieDusząc się, marniejącKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaImpreza, bufetNowy RokPiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJIniebieskie bakłażany – 500 gcebula – 3 szt.Olej słonecznikowy – 4 łyżki.papryczka chili – 1 szt.słodka papryka – 3 szt.pomidory – 4 szt.czosnek (goździki) – 3 szt.sok z cytryny – 1 łyżka.cukier – 1 szczypta(y)mielony czarny pieprz 1 szczyptawarzywa (kolendra i bazylia do dekoracji) 1 pęczeksól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Składniki do przygotowania przepisu.

Krok 2

Obierz bakłażana (opcjonalnie) i pokrój w małą kostkę.

Krok 3

Pomidory można obrać (opcjonalnie) i pokroić w małe plasterki. Paprykę słodką obierz z nasion i pokrój w paski.

Krok 4

Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.

Krok 5

Obierz czosnek, usuń nasiona z ostrej papryki i drobno posiekaj.

Krok 6

W kotle lub patelni z grubym dnem rozgrzej olej roślinny i smaż czosnek i ostrą paprykę, aż uwolni się aromat. Następnie usuń warzywa i zostaw olej.

Krok 7

Smaż cebulę na oleju czosnkowym, aż będzie przezroczysta.

Krok 8

Dodaj słodką paprykę. Smażyć, mieszając przez 3 minuty.

Krok 9

Następnie dodać bakłażany i wymieszać.

Krok 10

Po 5 minutach dodać pomidory, sól i pieprz. Gotuj, aż skończysz. Do ugotowanych warzyw dodać sok z cytryny i szczyptę cukru, wymieszać i dusić 2-3 minuty.

Krok 11

Przygotowany kawior na gorąco włóż do wysterylizowanych słoików i natychmiast zamknij pokrywką. Następnie odwracamy słoiki i przykrywamy je kocem. Pozostaw, aż kawior całkowicie ostygnie.

Krok 12

Sposób podania: drobno posiekaj kolendrę i posyp kawiorem. Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja