Oliwki Montefiascone

Oliwki Montefiascone

gastronomia 11 października 2011 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 2 godziny 30 minutKuchnia włoskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIrozgnieciony czosnek – 3 ząbkipomarańczowy – 1 szt.oliwa z oliwek – 300 mlgarść nasion kopru włoskiegoświeżo zmielony czarny pieprz – do smakucytryna – 1 szt.oliwki pestkowe – 350 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z pomarańczy i cytryny długimi wstążkami. Obierz i posiekaj czosnek. Zmiażdż nasiona kopru włoskiego tłuczkiem.

Krok 2

Oliwki odcedź na durszlaku i przełóż do miski. Dodaj skórkę, czosnek, koper włoski i czarny pieprz. Dobrze wymieszaj.

Krok 3

Włóż do wysterylizowanego słoika, zalej olejem. Zakręcić słoiczek i odstawić w chłodne miejsce, ale nie do lodówki, na 10 dni. Otwarty słoik należy przechowywać w lodówce; przed użyciem należy poczekać, aż oliwki ogrzeją się do temperatury pokojowej.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja