Olejek zapachowy z bazylią
Dobroć Anny-Anastazji 01 maja 2014 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 232,99 kcal/porcja Porcje: 6 Gotowanie: 15 minut Używany: 0,76 g/25,04 g/1,24KolacjaPustyWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJImasło w temperaturze pokojowej – 250 gposiekana świeża bazylia – 2 łyżki. l.czosnek – 1 ząbek (opcjonalnie) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Połowę masła wymieszać z czosnkiem. Bazylię lub dowolne zioło rozdrobnić w moździerzu i wymieszać z drugą częścią masła. Masło i czosnek ułożyć na folii spożywczej i rozprowadzić cienką warstwą na kształt prostokąta. Na wierzch połóż zielone masło, zawiń w folię i włóż do zamrażarki na 15 minut. Po stwardnieniu masła możesz przechowywać je w lodówce.