Olejek pomarańczowy
gastronomia 08 stycznia 2016 r Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 4 Gotowanie: 20 minutBez obróbki cieplnejPustyWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJI100 g masła 2 łyżeczki. otarta skórka 1 łyżeczka. sok pomarańczowy szczypta curry w proszku 2 łyżki. l. gotowy chutney z mango Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj chutney z mango – ugotuj 2 drobno posiekane plasterki mango z 1 łyżeczką. ocet winny i 1 łyżeczka. Sahara.
Krok 2
Wymieszaj 100 g masła z 2 łyżkami. starta skórka i 1 łyżeczka. sok pomarańczowy, szczypta curry i 2 łyżki. l. gotowy chutney z mango (lub). Podawać do pieczonej kaczki, gęsi, dziczyzny i wieprzowiny.