Olej pomidorowy
gastronomia 14 stycznia 2016 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 20 minutBez obróbki cieplnejPustyWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJI100 g masła 1 łyżka. l. przecier pomidorowy pół suszonego pomidora 1/2 łyżki. l. drobno starta cebula 1/4 łyżeczki. suszone oregano szczypta soli i świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Masło wymieszaj z 1 łyżką. l. przecier pomidorowy, 1 suszony pomidor przekrojony na pół, bardzo drobno posiekany, 1/2 łyżki. l. drobno starta cebula, 1/4 łyżeczki. suszone oregano, szczypta soli i świeżo zmielony czarny pieprz. Podawać do makaronów, steków i pieczonej białej ryby.