Olej czosnkowy
gastronomia 21 stycznia 2016 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 20 minutBez obróbki cieplnejPustyWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJI100 g masła 2 ząbki czosnku 3–4 gałązki pietruszki 1 łyżeczka. sok z cytryny szczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Masło wymieszać z rozgniecionym, a następnie drobno posiekanym czosnkiem, 3-4 gałązkami posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka. sok z cytryny, szczypta soli i świeżo zmielony czarny pieprz. Podawać do mięs, drobiu i pieczonych warzyw, zwłaszcza ziemniaków i bakłażanów.