Ogórki Z Cynamonem
Elena Szaszkina 11 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu
Niezwykle smaczna sałatka na zimę, połączenie ogórków i cynamonu jest po prostu rewelacyjne.
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzinaPrażenieDusząc się, marniejącKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJIogórki – 1 kgziele angielskie – 4 groszkiczarny pieprz – 4 groszkicebula – 2 szt.czosnek – 3 zęby.liść laurowy – 2 szt.pasta pomidorowa – 250 gcukier – 2 łyżki. l.cynamon – do smakusól, pieprzkwas cytrynowy – szczypta Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
W rondlu rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek, podsmaż cebulę (w półpierścieniach) i czosnek (w plasterkach), aż będą miękkie.
Krok 2
Dodać ogórki (plastry), gotować pod przykryciem 10 minut.
Krok 3
Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby odrobinę wody. Gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut. Ostudzić. Dodaj kwas cytrynowy. Sałatka jest gotowa.
Krok 4
Smacznego!
UWAGA DO GOSPODARKI
Sałatkę tę można zamknąć w słoikach lub można ją tak ugotować.
PRZYDATNE RADY
Nie musisz używać koncentratu pomidorowego, nada Ci zupełnie inny smak.