Ogórki „Przekąski” (metoda na zimno)

Ogórki „Przekąski” (metoda na zimno)

Yuna 27 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzOgórki „Przekąski” Do przepisu

Chrupiąca, słona przekąska, średnio pikantna, bardzo apetyczna i smaczna!

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 12 godz Dodać. czas: 30 minutBez obróbki cieplnejKuchnia rosyjskaPustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘogórki 2 kgcukier 0,5 łyżki.sól 2 łyżki. l.czosnek 1 szt.ocet jabłkowy 100-150 mlkoperek (parasole) 2 szt.1 pęczek koperku i pietruszkiolej roślinny 100 mlliść laurowy 4 szt.ziarna pieprzu 6 szt.chili do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Małe ogórki pokroić na ćwiartki. Posiekaj czosnek, zioła, chili. Wszystko wymieszaj w rondlu, dodaj sól, cukier, ocet i olej. Pozostawić na 4-5 godzin w temperaturze pokojowej, aż cukier się rozpuści. Następnie dociskamy wierzch i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Wyjdzie dużo soku.

Krok 2

Sterylizujmy słoiki. Do każdego słoika wkładamy parasolkę z koperkiem, liść laurowy, kilka groszków ziela angielskiego, kilka kawałków czosnku. Napełnij słoiki ogórkami i wlej równomiernie marynatę ogórkową do słoików. Jeśli nie wystarczy, dodaj olej roślinny.

Krok 3

Przykryć pokrywkami i przechowywać w chłodnym miejscu (moje jest w lodówce).

UWAGA DO GOSPODARKI

Z tej ilości składników wyszły 2 półlitrowe słoiczki i miska do testów.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja