Ogórki norweskie

Ogórki norweskie

Olga Wołodina 22 sierpnia 20154,80 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzOgórki norweskie Do przepisu

Przepis zaczerpnięty z odrywanego kalendarza na rok 2007 i od tego czasu przygotowujemy w ten sposób ogórki, mojej rodzinie bardzo to smakuje!

Złożoność: przeciętny Kalorie: 398,85 kcal/porcja Porcje: 5 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 2 godziny Używany: 3,75 g/33,35 g/20,96KolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 5 PORCJIOgórki – 1,7 kgCebula – 300 gŚwieży koperek – 20 gPrzegotowana woda – 1 szklankaSól – 35 gCukier – 20 gOlej roślinny – 180 mlLiść laurowy – 5 szt.Ziele angielskie, groszek – 10 szt.Kwas octowy 70% – 1 łyżka deserowa Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki.

Krok 2

Obierz cebulę i pokrój w pierścienie.

Krok 3

Drobno posiekaj koperek.

Krok 4

Zagotuj olej, ostudź.

Krok 5

Przygotować nadzienie: w wodzie rozpuścić sól, cukier, ocet, dodać olej.

Krok 6

W misce wymieszaj ogórki z cebulą i koperkiem, dodaj farsz, wszystko wymieszaj i odstaw na 2 godziny. Od czasu do czasu mieszaj.

Krok 7

Na dnie wysterylizowanych słoików ułóż liść laurowy i 2 ziarna pieprzu. Wierzch wypełniamy szczelnie warzywami i farszem.

Krok 8

Słoiki włożyć do rondelka z wodą, przykryć pokrywkami, sterylizować słoiki półlitrowe przez 10 minut, słoiki litrowe przez 15 minut.

Krok 9

Gdy słoiki są gorące, zwiń pokrywki, odwróć je i przykryj kocem, aż ostygną. Następnie możesz przechowywać go w temperaturze pokojowej. Pyszna sałatka, łatwa w przygotowaniu, spróbuj!

UWAGA DO GOSPODARKI

Nadzienie powinno przykrywać ogórki na 2 cm, ponieważ po ostygnięciu zostaje wchłonięte przez ogórki.

PRZYDATNE RADY

Z określonej ilości produktów otrzymuje się 5 półlitrowych słoików.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja