Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Nadieżda Murinets 05 sierpnia 20204,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzOgórki konserwowe Do przepisu

Prosty przepis na odpowiedni efekt!

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutSolenie, fermentacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘogórkiliście czarnej porzeczkiliście wiśniząbki czosnkukoperkowe parasoleliście chrzanusólwoda Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zbieramy ogórki z ogrodu i dokładnie je myjemy.

Krok 2

Do wysterylizowanych słoików układamy na dnie liście porzeczki i wiśni, parasolki koperkowe, ząbki czosnku i liście chrzanu (można użyć posiekanego korzenia chrzanu).

Krok 3

Ogórki ułóż ciasno na liściach i zalej solanką.

Krok 4

Solanka: sól rozpuścić we wrzącej wodzie, wymieszać łyżką (w proporcji na 1 litr wody – 2 łyżki soli).

Krok 5

Napełnij ogórki solanką i przykryj grubymi plastikowymi pokrywkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja