Ogórki kiszone z sokiem z czerwonej porzeczki

Ogórki kiszone z sokiem z czerwonej porzeczki

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdział563.jpg563.jpg563.jpg563.jpg Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 110,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutSolenie, fermentacjaPrzekąskaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘseler, chrzan, koper, estragon, bazylia, ząbek czosnkusól100 ml soku z czerwonej porzeczki (od 150 g)2–3 goździki2–3 ziarna czarnego pieprzucukier – 25 gmała cebula600 g małych ogórków (do 7 cm) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Namocz świeże ogórki przez 3 godziny w zimnej wodzie. Wymieszaj sok, cukier, sól i dodaj do całkowitej objętości 250–300 ml. Gotować. Na dnie słoika ułóż warzywa, czosnek, cebulę, czarny pieprz, goździki, liście laurowe i umieść ogórki. Całość zalewamy przygotowaną gorącą solanką. Słoiki przykryć wysterylizowanymi pokrywkami i zalać wrzącą wodą: słoiki litrowe przez 8 minut, słoiki półlitrowe przez 3-5 minut. Następnie słoiki należy zwinąć, schłodzić i przechowywać w chłodnym pomieszczeniu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja