Ogórki kiszone we własnym soku

Ogórki kiszone we własnym soku

Marina Z. 10 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzGotowanie ogórków marynowanych we własnym sokuOgórki kiszone we własnym sokuGotowanie ogórków marynowanych we własnym sokuOgórki kiszone we własnym soku Do przepisu

Ogórki według tego przepisu są średnio pikantne, chrupiące, aromatyczne – bardzo smaczne!

Złożoność: przeciętny Porcje: 5 Gotowanie: 25 minut Dodać. czas: 2 godz. 10 minMarynowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetPiknikSKŁADNIKI NA 5 PORCJIogórki – 2 kgmielona czerwona papryka – 1 łyżeczka.olej roślinny – 50 mlcukier – 2,5 łyżki.sól – 1,5 łyżki.ocet 9% – 100 mlczosnek – 1 głowa Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Dobrze umyj ogórki.

Krok 2

Przekroić wzdłuż na 4 części.

Krok 3

Dodać sól, cukier, drobno posiekany czosnek, zmieloną czerwoną paprykę. Dodać olej i ocet 9%. Dobrze wymieszaj. Odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu mieszać. Ogórki namoczone w dressingu dadzą sok i mocny aromat lekko solonych ogórków.

Krok 4

Umieść ćwiartki ogórków w wysterylizowanych słoikach i zalej powstałą solanką. Przykryj wysterylizowanymi żelaznymi pokrywkami.

Krok 5

Teraz ogórki muszą zostać wysterylizowane. Aby to zrobić, umieść słoiki w dużym metalowym pojemniku i wlej do niego wodę. Od momentu rozpoczęcia wrzenia poczekaj 5 minut, jeśli słoiki mają 500 gramów; 7 minut – 700 gramów; 10 min – litr.

Krok 6

Zwiń słoiki, odwróć je i umieść na pokrywce. Nie zamykaj tego. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!

PRZYDATNE RADY

Zamiast mielonej czerwonej papryki można użyć mielonego czarnego pieprzu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja