Ogórki kiszone „Odlecieć”

Ogórki kiszone „Odlecieć”

zaraza2011.1989 17 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział3KomentarzOgórki kiszone „Odlecieć”Przepis na ogórki kiszone „Odlecieć”Ogórki kiszone „Odlecieć” Do przepisu

Z miłości do ogórków. Bardzo smaczne! Cały czas marynujemy według tego przepisu!!! Dzieciaki jedzą z ziemniakami z hukiem! Polecam każdemu!

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 15 minutKonserwowanieMarynowanieKuchnia rosyjskaKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetNowy RokSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘPo 3 liście czarnej porzeczki, wiśni, cząbru2 gałązki pietruszki2 parasole koperkowe1 liść chrzanu3 ząbki czosnku1,5 łyżki. l. sól7 łyżek l. Sahara1 łyżka. l. esencje Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W czystym, wysterylizowanym słoiczku (wysterylizowanym octem) na dno wsypuję przyprawy, na górę dodaję ogórki. Zalewam go wrzącą wodą. Kosztują 10 minut. Wlać tę wodę do rondla i zagotować. Napełniłem go drugi raz, zajęło to 20 minut. Wlać do rondla i w tej wodzie przygotować marynatę, dodać sól i cukier. Gdy marynata się zagotuje, dodaj łyżkę. l. esencje. Marynatę rozlewam do słoików i zwijam. Odwracam słoiki do góry nogami i zawijam je. Smacznego!!!

PRZYDATNE RADY

Sterylizuję słoiki octem szybko i łatwo! I wszyscy stoją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja