Odkryj tajemnicę domowego dżemu malinowego z żelatyną!

Dżem malinowy z żelatyną

Dżem malinowy z żelatyną Do przepisu

Jak zrobić dżem malinowy z żelatyną? Jak każdy inny. Posortuj jagody, dodaj cukier, a następnie gotuj nie dłużej niż 5 minut. Aby deser był gęsty, będziesz potrzebować trochę żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Zaraz po przygotowaniu deser może wydawać się płynny. To prawda. Żelatyna zacznie twardnieć dopiero po ostygnięciu produktu. Pomoże również zachować jasny, bogaty kolor. Oprócz żelatyny można użyć agaru-agaru lub pektyny, postępując zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pachnący i jasny dżem malinowy z żelatyną okazuje się bardzo gęsty i bardziej przypomina dżem lub konfiturę. Dlatego może być stosowany jako nadzienie do ciast.

Złożoność: łatwo Kalorie: 274,86 kcal/porcję Porcje: 8 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 2 godziny Używany: 1,16 g/0,25 g/66,47DeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 8 PORCJImaliny – 400 g cukier – 500 g woda – 50 ml żelatyna – 7 g Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki do przygotowania dżemu malinowego z żelatyną. Ostrożnie usuń wszelkie zanieczyszczenia z jagód. W razie potrzeby przepłucz, umieszczając na durszlaku i umieszczając go w garnku z wodą. Suchy.

Krok 2

Połącz jagody i cukier w dużym pojemniku. Aby pokryć każdy owoc cukrem, możesz potrząsnąć pojemnikiem. Pozostawić na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej, aby puścił sok.

Krok 3

Umieść jagody i cukier na kuchence i podgrzewaj na średnim ogniu, aż się zagotują. Zmniejsz ogień do małego i gotuj, mieszając i odtłuszczając, przez około 5 minut.

Krok 4

Przegotowaną wodę o temperaturze pokojowej połączyć z żelatyną, wymieszać i odstawić na 10 minut. Do powstałej masy dodać dżem i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Rozłóż dżem do wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywkami.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jak zagęścić dżem malinowy? Zamiast żelatyny można użyć agaru-agaru lub pektyny. Zbieraj jagody na dżem tylko przy suchej pogodzie. Podczas deszczu zbiera nadmiar wilgoci.

PRZY OKAZJI

Czy muszę myć maliny? Aby go zjeść, należy go przepłukać wodą bezpośrednio przed jedzeniem. Aby przygotować klasyczny dżem malinowy na zimę, nie trzeba myć malin, jeśli zostały zerwane z krzaka i nie spryskane środkami chemicznymi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja