Odkryj smak lekko solonych ogórków prosto z torebki!

Lekko solone ogórki w torebce

Lekko solone ogórki w torebce, połóż ogórki na talerzu i podawajLekko solone ogórki w torebceLekko solone ogórki w torebce, połóż ogórki na talerzu i podawajLekko solone ogórki w torebce Do przepisu

Lekko solone ogórki w torebce – kilka godzin i będziesz cieszyć się smakiem prostej, ale wspaniałej przekąski. Proponujemy kiszenie ogórków w ten „suchy” sposób. Dzięki temu wychodzą chrupiące, doskonale nasycone aromatami i smakami czosnku, pieprzu i koperku. I nie musisz myć naczyń po gotowaniu: po prostu wyrzuć torebkę z ogórkami i zapomnij o tym. Wygodny! Lekko solone ogórki w torebce można podawać z gorącymi daniami mięsnymi, drobiowymi, rybnymi lub po prostu z gotowanymi ziemniakami.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 28,73 kcal/porcję Porcje: 6 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 4 godziny 30 minut Używany: 1,42 g/0,18 g/5,50PustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 6 PORCJIogórki świeże średniej wielkości – 1 kg, koperek – 4 gałązki, czosnek – 3 ząbki, pieprz czarny – 5 szt., sól – 1 łyżka. l. (bez szkiełka) cukier – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj świeże ogórki do marynowania w torbie. W tym celu należy je umyć pod bieżącą wodą, następnie umieścić w szerokiej misce lub patelni i zalać zimną wodą tak, aby owoce były całkowicie przykryte. Pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Ogórki wyjąć z pojemnika zalać wodą i lekko osuszyć papierowymi ręcznikami. Odetnij końcówki. Umieść w szczelnej plastikowej torbie, upewniając się, że nie ma w niej dziur.

Krok 3

W torebce przygotuj przyprawy do lekko solonych ogórków. Gałązki koperku umyj i dokładnie osusz, rozkładając je na papierowym ręczniku. Następnie grubo posiekaj. Obierz i posiekaj czosnek. Wymieszać z posiekanym koperkiem.

Krok 4

Przygotowany koperek i czosnek dodać do worka z ogórkami. Ziarna pieprzu włóż do moździerza i rozgnieć tłuczkiem. Zmiel solą i cukrem. Do worka z ogórkami dodaj także koperek i czosnek.

Krok 5

Zawiąż mocno torebkę i dobrze potrząsaj przez 3 minuty. Pozostawić w temperaturze pokojowej na około 1 godzinę. Okresowo potrząsaj torebką, aby zapewnić równomierne posolenie ogórków.

Krok 6

Następnie włóż worek ogórków do lodówki na około 3 godziny. Powstałe lekko solone ogórki wyjmij z torebki, połóż na talerzu i podawaj.

PRZYDATNE RADY

Tarte korzenie chrzanu i imbiru, a także posiekana papryczka chili i liść laurowy pomogą dodać ciekawej nuty smakowej lekko solonym ogórkom w torebce. Latem można dodać także liście czarnej porzeczki i wiśni.

PRZY OKAZJI

Gotowanie lekko solonych ogórków w torebce jest szybkie, ale należy je zjeść od razu, w przeciwnym razie staną się zbyt słone. Dlatego spróbuj poprawnie obliczyć liczbę owoców.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja