Odkryj sekrety kuchni: Rokitnik z cukrem poddany procesowi gotowania

Rokitnik z cukrem i gotowaniem

Rokitnik z cukrem i gotowaniem Do przepisu

Rokitnik z cukrem i gotowaniem przygotowuje się na zasadzie pięciominutowego dżemu. Okres dojrzewania rokitnika, w zależności od regionu i odmiany, przypada na okres od sierpnia do października. W sezonie nadszedł czas, aby jak najlepiej wykorzystać świeże jagody i witaminy oraz zrobić zapasy do wykorzystania w przyszłości.

Złożoność: łatwo Kalorie: 499,50 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 12 godz Używany: 1,00 g/4,50 g/112,76GotowanieDeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg rokitnika 1,3 kg cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Aby przygotować rokitnika z cukrem i zagotować, posortuj jagody i spłucz bieżącą wodą.

Krok 2

Włóż do pojemnika do robienia dżemu, dodaj cukier, lekko wstrząśnij. Zostaw to na noc.

Krok 3

Następnego dnia postaw pojemnik z rokitnikiem na ogniu, zagotuj na średnim ogniu i gotuj przez 5 minut. Usuń powstałą pianę.

Krok 4

Rokitnika z cukrem wsyp do wyparzonych słoików, zamknij pokrywki, ostudź i przechowuj w chłodnym, suchym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja