Odkryj niezwykły smak Dżemu Winogronowego Kishmish!

Dżem winogronowy Kishmish

Dżem winogronowy Kishmish Do przepisu

Jest to dżem z deserowej odmiany winogron. Kishmish to bezpestkowa, słodka odmiana, z której powstają rodzynki. Kolor i wielkość winogron mogą być bardzo różne – od dużych ciemnych po małe jasne. Główną zaletą jest słodycz i brak nasion, w przeciwnym razie są one tak małe, że są prawie niewidoczne. Dżem przygotowywany jest ze świeżych sułtanek.

Złożoność: łatwo Kalorie: 140,42 kcal/porcję Porcje: 12 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 6 godzin Używany: 0,58 g/0,17 g/35,10GotowanieKonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 12 PORCJI1 kg rodzynków 120 ml wody 250 g cukru 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj jagody do przygotowania dżemu z rodzynek: usuń je z gałązek, posortuj i osusz.

Krok 2

Umieść jagody w pojemniku, w którym będziesz gotować dżem – rondlu, specjalnej misce lub kociołku.

Krok 3

Dodaj wodę, cukier granulowany i kwas cytrynowy.

Krok 4

Postaw rondelek na ogniu i zagotuj na średnim ogniu. Od czasu do czasu delikatnie mieszaj.

Krok 5

Gotuj przez 10 minut na średnim ogniu. Następnie wyłącz ogień i pozostaw na 2-3 godziny.

Krok 6

Za drugim razem podgrzej dżem sułtański, gotuj przez 5 minut, a następnie pozostaw na 2-3 godziny. I po raz trzeci gotuj dżem przez 3-5 minut.

Krok 7

Gorący dżem wlać do przygotowanych, wysterylizowanych słoików i zamknąć pokrywki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja