Niesamowite kanapki na patelni: jajko i kiełbasa – to śniadanie, o które każdy będzie chciał więcej!

Niesamowite kanapki na patelni: jajko i kiełbasa – to śniadanie, o które każdy będzie chciał więcej!

gastronomia 18 grudnia 2023 r4,50(2)Dodaj do ulubionychUdziałKanapki z jajkiem i kiełbasą na patelni Do przepisu

Kto nie lubi kanapki na śniadanie? Tylko ci, którzy nie wiedzą, jak ugotować pyszne i satysfakcjonujące kanapki z jajkami i kiełbasą na patelni. Dowiedz się, jak je zrobić według naszej receptury, a następnie zmieniaj składniki według własnego gustu, zamieniając kanapkę za każdym razem w małe arcydzieło. Warzywa (pomidory i słodka papryka) oraz świeże zioła pomogą urozmaicić danie. Używaj zdrowszego szarego chleba zamiast białego. Możesz także wziąć żyto lub całe ziarno. Najlepiej sprawdzają się kwadratowe kromki tostów. Ale możesz też spróbować ze zwykłymi. Kanapka okazuje się sycąca, dlatego można ją przygotować nie tylko na śniadanie, ale także na obiad.

Złożoność: łatwo Kalorie: 472,21 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 20 minut Używany: 29,36 g/39,12 g/17,12PrażenieKolacjaPopołudniowa przekąskaPrzekąskaWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetPiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJIKiełbasa lekarska – 200 gser twardy – 200 golej roślinny – 20 mlchleb tostowy z otrębami – 8 szt.sól – 5 gjajka – 4 szt.warzywa – 2 gałązkiduży pomidor – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotować wszystkie składniki zgodnie z listą przygotowania kanapek z jajkiem i kiełbasą na patelni. Wyjmij jajka z lodówki wcześniej, aby miały temperaturę pokojową.

Krok 2

Chleb kroimy na kromki o jednakowej grubości. Lepiej jest używać fabrycznie krojonego chleba, aby były takie same. Użyj okrągłego noża, aby zrobić dziurę w każdym plasterku. Upewnij się, że otwory znajdują się na tym samym poziomie.

Krok 3

Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Opłucz pomidora i osusz ręcznikiem. Następnie ostrożnie pokroić w drobną kostkę, uważając, aby nie rozgnieść owoców.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej roślinny (dowolny, według uznania) i włóż 4 kromki chleba. Smażymy na średnim ogniu zaledwie kilka minut, aż się zarumienią.

Krok 5

Weź małą miskę i zetrzyj w niej ser. Najwygodniej jest używać dużej tarki. Posyp tartym serem chleb na patelni. Weź pozostałe 4 kromki chleba i połóż je na 4 już opiekanych kromkach.

Krok 6

Powinieneś otrzymać podwójną kanapkę z warstwą tartego sera w środku. Upewnij się, że otwory w górnej i dolnej kromce chleba pasują do siebie.

Krok 7

W każdym wgłębieniu na środku plastra ułożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i pomidory, posypać startym serem. Rozbijaj jajka pojedynczo do małej miski i ostrożnie wlewaj je do okrągłego otworu. Sól i pieprz do smaku.

Krok 8

Za pomocą szpatułki przewróć kanapki na drugą stronę i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż jajko się zetnie. Podczas serwowania posyp posiekanymi ziołami.

UWAGA DO GOSPODARKI

Inną opcją podania kanapek z jajkiem i kiełbasą jest okrągła bagietka. Nie ma zbyt dużej średnicy, można więc włożyć do środka jajko przepiórcze, a nie kurze. Wystarczy zetrzeć ser i posypać nim brzegi chleba.

PRZY OKAZJI

Do przygotowywania kanapek z jajkiem i kiełbasą na patelni używaj wyłącznie rafinowanych olejów o wysokiej temperaturze dymienia. Przeczytaj etykietę, powinna być informacja, że ​​olej nadaje się do smażenia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja