Niesamowite burgery wieprzowe od Jamiego Olivera

burgery z winemJamie Oliver, zdjęcie: Paul Stuart © burgery z winem Do przepisu

Ten przepis na burgera został stworzony przez Jamiego Olivera. A wszystko, co wymyśli słynny angielski szef kuchni, jest zawsze niesamowicie smaczne.

Złożoność: łatwo Kalorie: 838,55 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 16 minut Używany: 37,20 g/52,96 g/52,35PrażenieNa patelniKolacjaBurgerDrugie danieDanie głównePiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 dojrzała słodka gruszka50g mieszanki szpinaku, rukoli i rzeżuchy150 g mielonej wieprzowiny1 miękka bułka do burgera30 g sera pleśniowegooliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaczerwony ocet winnysólświeżo zmielony czarny pieprz do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Gruszkę pokroić w długie, cienkie plasterki. Delikatnie wymieszaj z liśćmi sałaty, skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i octem z czerwonego wina, dopraw solą i czarnym pieprzem.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj rękami, dodaj szczyptę soli i pieprzu, uformuj kotlet o grubości 1 cm. Posmaruj 1 łyżeczką. oliwę z oliwek, włóż na dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą i smaż na dużym ogniu przez 2 minuty. Smażymy połówki bułki jednocześnie z obu stron.

Krok 3

Odwróć burgera i smaż przez kolejne 2 minuty. Obok pokruszyć ser i poczekać aż się rozpuści. Poruszaj burgerem po patelni tak, aby pokrył się roztopionym serem i przełóż go do bułki. Na wierzchu ułóż warzywa i gruszkę, przykryj drugą połówką, lekko odciśnij i podawaj z pozostałą sałatką.

PRZY OKAZJI

Przepis dzięki uprzejmości Jamiego Olivera.

Zdjęcie Jamie Oliver autorstwa Paula Stuarta © Zdjęcie przepisu – Cprawa autorskie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja